TÉMÁK, Kategóriák

Tudja meg, mit tehet az öregedés ellen

589
HOZZÁSZÓLÁS:

A 20. századnak még 45 éves várható élettartammal vágtunk neki, melynek végére már 76,5 éves átlag életkort becsültek. Például Európában és az USA-ban, 1900-ig, a lakosság 75%-a 65 éves kora előtt elhunyt, idos-korban-oregedes-oregsegma már több mint 70%-uk megéri 70. életévét. A 20. század alatt, ilyen mélyreható várható élettartam-javulás, kétségkívül nem csekély eredmény.

Ugyanakkor számon kérni való is bőven van az utóbbi 100-150 éven, mert bár ebben az időszakban az életrövidítő betegségeket, és az öregedés tüneteit, bizonyos szinten legyőztük, újra felbukkantak olyan betegségek és elemek, melyek gátolják a célhoz való eljutást. A szívbetegségek, a cukorbetegség, magas vérnyomás, rák, Alzheimer-kór és más bántalmak jelentek meg, vagy öltöttek járványos méreteket az utóbbi 1 évszázadban, és még inkább terjednek most a 21. században.

Az egészségesebb és hosszabb élet lehetőségének bizonyítékait, sajnálatosan gyakran épp az a modern tudomány tartóztatja fel, mely segített az életkor meghosszabbításában. Míg a tudományos felfedezés áramlatai korszakalkotó információkat szolgáltatnak, melyek birtokában szembeszegülhetnénk az öregedés hatásaival, a gazdasági önérdek ellenáram megőrzi a fennálló rendet, megakadályozza, hogy az új korszakot jelző információk széles körben elterjedjenek, és érdemeik szerint méltányoljuk őket.

A táplálkozástudomány területén jól példázza ezt a vitaminok és ásványi anyagok öregedéskésleltető és egészségvédő képessége. A vitaminokat ugyanis csak az 1920-as években azonosították, majd a rá következő 80 évben egyre újabb olyan vegyületeket fedeztek fel, melyek táplálkozástani jelentőségű vegyületek, és szerepüket tisztázták az egészség megőrzése, helyreállítása érdekében.

Napjainkban több ezer tudományos kutatást, vizsgálatot végeznek, melyek bizonyítják, hogy az efféle anyagok sokszor, jóval hatékonyabbak és kevésbé veszélyesek, mint a betegségek leküzdésére, megelőzésére alkalmazott mesterséges gyógyszerek. Az orvos társadalom ezzel szemben, már több mint 100 évvel ezelőtt határozottan elkötelezte magát, a kizárólag gyógyszerekkel való kezeléses rendszerek mellett. A vitaminokat és ásványi anyagokat, korábban kirekesztették az orvosi egyetemek tanrendjéből, és ez ritka kivételektől eltekintve, ma sincs másként. Itthon, az utóbbi néhány évben, egyre több helyen látjuk, a vitaminokkal és gyógynövényekkel való gyógyítás felé nyitás első jeleit.

A tudományos ellenszél hátráltatott olyan felfedezéseket is, mint a hormonegyensúly, a kelációs terápia, a probiotikum-egyensúly vagy éppen a méregtelenítés, melyek összetett öregedésgátló megoldások. A tudományos körökben ezek a megoldások ma már támogatásra leltek, de egyik sem elterjedt, közhasználatú.

Fontos, hogy a kutató laboratóriumok, tovább ontják az új táplálkozástudományi eredményeket, nincs szükségünk másra, csak hogy tisztán lássunk, mikor segít az öregedés késleltetésében, ha a bevett rendszerhez igazodunk, és mikor visz közelebb a célunkhoz, az öregedés leküzdéséhez, ha szembeszállunk az elavult, tudományos trendekkel. Ez a weboldal is azt a célt szolgálja, hogy minél több nemcsak orvostanilag elfogadott megoldást biztosítson, a betegségekkel szembeni küzdelem során. Ne felejtsük el, hogy a modern orvostudomány, csupán 200-300 éves, míg az emberiség 10.000 évre tekint vissza, így legyünk tisztába azzal, hogy ebben a korábbi jóval hosszabb időszakban is, az ember természetesen alkalmazta azokat a tápanyagokat és gyógynövényeket, melyek segítettek neki a betegségekkel szembeni harcban, az egészség megőrzésében.

Szőlő

A szőlő tele van rezveratrollal. A rezveratol minden bizonnyal az egyik legjobb öregedésgátló ismert anyag. A Harvard Medical School patológusa, David Sinclair megállapította, hogy az eddig vizsgált életformák élettartama apró rezveratrol-adagokkal drámaian meghosszabbítható. Ez az egyik oka annak, hogy a legtöbb táplálkozáskutató miért tekinti a rezveratrolt az egyik legjobb öregedésgátlónak. Szedhetünk rezveratrol-pótlót az öregedés ellen, de fogyaszthatjuk napi rendszerességgel ezt a csodálatos gyümölcsöt. A vörös, bíbor színű szőlőnek a héja, tartalmazza a legtöbb rezveratrolt.

Áfonya

Az áfonyában lévő hatóanyagok által, nemcsak hatékonyabb lesz idegsejtjeink között a kommunikáció, de az agy új neuronok létrehozására is képes lesz, magyarázta mindezt Joseph a Tufts vezető táplálkozástudományi tudós, egy interjúban. Az áfonya, agyunk igazi tápláléka. Az állatokon végzett kísérletek bizonyították, hogy a fekete-áfonya napi rendszeres fogyasztásával, hihetetlen mértékben lelassul agyunk, koordinációért felelős központjának károsodása, mely az öregedés általános kísérőjelensége.

Méhpempő

Ezt a krémes anyagot, a dolgozóméhek teszik félre életük során. A méhpempő egy speciális anyag, ami a méhkirálynő számára létfontosságú, a fejlődésében és a növekedésében. A méhpemtő hiányában, a királynő csak egy átlagos, szorgos méh maradna. Az első 2-3 napjukban, a méhlárvák ugyancsak méhpempővel táplálkoznak. A királynő azonban, egész élete során méhpempővel táplálkozik, melynek következtében 50-60%-kal nagyobbra nő, illetve 4-6 évig él, míg a dolgozóméhek csupán 6 hétig. Kutatások is alátámasztották, hogy a méhpempő kiváló öregedésgátló megoldás. Nemcsak jót tesz az egészségnek, de életünket is meghosszabbítja.

Amennyiben sokáig szeretnénk élni, tilos:

A dohányzás, a túlzott, rendszeres alkoholfogyasztás, vegyszeres, tartósítószerekkel „tömött” ételek fogyasztása, a túl sok cukor és a stresszes életmód, melyek elismerten a legerősebb életkorcsökkentők.

589
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]